2011. június 9., csütörtök

Gyógynövények, gyógyhatásai

A gyógynövények isteni adományában az emberiség nagy kincsekhez jutott és elmondhatjuk százszorosan, hogy a föld növényzetének, a fénynek, a levegőnek, a víznek gyógyerői is magukba rejtik sorsunkat élet és halál felett!


Növényi Gyógyszerek


Hazai gyógynövények ismertetése, gyűjtésüknek módja és felhasználásuk a mindannapi életben az egészség szolgálatában.
A betegség egyidős az emberrel, a gyógyítás a betegséggel!
Hazánk különböző vidékeinek gyógynövényei már évszázadokkal ezelőtt is híresek voltak gyógyító hatásaikról. Ennek oka hazánk kedvező éghajlatában rejlik!
A gyógyszerként használt kémiai anyagok ismertté vált utó- és mellékhatásai miatt az utóbbi tíz évben a gyógynövények ismét az érdeklődés előterébe kerültek.
A szervezetbe bejutatott természetes anyagok a szervezet saját szabályozási, belső egyensúly-helyreállítási folyamatait segítik, erősítik!
De ez nem azt jelenti, hogy gyógynövénykúrákkal helyettesíthetők a bevált orvosi gyógymódok!


Nincs növényi csodaszer, ahogy kémiai úton előállított csodagyógyszer sincs.
A gyógynövények kellő szakismerettel, főleg orvosi tanácsra alkalmazva jó eredménnyel használhatók a betegségek megelőzésére, gyógyítására, az egyéb orvosi gyógymódok mellett!
A legteljesebb gyógyfűveskönyvből, a gyógynövényekkel történő gyógyítás alapkönyvéből ismertetem, egy hosszú élet kutatásainak tapasztalatait!
Az évszáadok népi gyógyításának tapasztalatait, amelyben egy átfogó, teljeskörünek mondható munkában a  szerző, századunk első felének legtekintélyesebb gyógyszerésze és gyógynövénykereskedője.
Orvos és beteg egyaránt haszonnal olvasgathatja, de az egészséges embernek is melegen ajánlom.
A gyógynövénygyűjtők és -kereskedők is megtalálhatják a gyógynövények gyűjtésére, kezelésére, tárolására és feldolgozására vonatkozó tanácsokat.
Használható továbbá idegen nyelvű gyógynövényreceptek fordítására, gyógynövények beazonosítására.
Ezek az oldalak a leghasznosabb segédeszköz szerepét hivatottak betölteni az egészséged megőrzéséhez!
Olvassgasd haszonnal, használd egészséggel!
Forrás:
Varró Aladár Béla 

Hajdanán elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere - még a szakemberek is - újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban, a füvekben és a fákban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori "füveskönyvből" Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TIMCSI GYÓGYNÖVÉNYKERT

FIGYELMEZTETÉS!

A Timcsi GyógynövényKert egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.
A Timcsi GyógynövényKert szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Timcsi GyógynövényKert szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Timcsi GyógynövényKert oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.

További részleteket itt olvashatsz:
http://timcsigyogynoveny.blogspot.hu/2012/10/figyelmeztetes.html

KIEMELT BEJEGYZÉS

ÉDESKÖMÉNYTEA

A zellerfélék családjába tartozó édeskömény a Földközi-tenger medencéjéből származik, ahol a réteken és hegyoldalakon vadon terem. Jel...

IDŐJÁRÁS

111

lap tetejére

222

lap tetejére