A Csakrák és az illóolajok!


illóolaj és aromaterápia


Tudtad, hogy ha egy 100%-osan tiszta, természetes illóolajat megszagolsz, egy varázslat részese leszel?

Az illóolaj sokkal több egy finom illatnál, amit gyakran párologtatunk, és elsősorban hangulatemelésre használunk. Az illóolaj a minket körülvevő világról üzen, a természet információit közvetíti.
Minden ember a nagy egész szerves része, az illóolaj pedig nemcsak visszaállítja az áhított kapcsolatot ezzel a külső világgal, de belső világunkat is harmonizálja. A bölcsen kiválasztott illóolaj segít a testi-lelki egyensúlyunk megtalálásában.Mik is a csakrák? És hogy jönnek ide?

Az indiai hagyomány szerint a csakrák tölcsér alakú energia befogadó pontok, melyeken keresztül testünk energiát kap a mindennapi életünkhöz, illetve, ha bizonyos energiákból többlet keletkezik, akkor a csakrákon keresztül adjuk tovább a felesleget környezetünknek. Ezekből a pontokból továbbjut a felvett energia testünk különböző pontjaihoz, szerveihez.


A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése: kerék. A hagyományos tanítás szerint az emberi szervezetben 80.000 energia központ található, a hét főcsakra a gerincünk mentén, a test középvonalában helyezkedik el.


Az embert körülvevő energiaburok, az aura hét különböző színű rétege kapcsolódik a hét fő csakrához. Éppen ezért, a színterápiával könnyen segíthetünk a nem megfelelő energiaáramláson. A színterápia mellett pedig az illóolajok is segítenek erősíteni a gyenge csakrákat.


Ez az ayurvédikus megközelítés megfelel a hagyományos nyugati orvoslás anatómiája által leírt neurális hálózatnak, illetve az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai akupunktúrás orvoslás tanításainak.


Részletekről és egy tesztet kipróbálásáról is itt olvashatsz:


Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

111

lap tetejére

222

lap tetejére

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CITROMFŰ TEA

HÁZI KENDER - Cannabis sativa

SZEDERLEVÉL TEA

GYÓGYÍTÓ VIRÁGOK